





”Jeg skal være kok.” Sådan lød Kasper Correll Larsens svar, da han var lille, og folk spurgte ham, hvad han ville være, når han blev stor. Det svar har han holdt fast i. Efter 9. klasse startede han på et grundforløb, der kunne bringe ham tættere på drømmen om at blive kok; en drøm, der for længst er gået i opfyldelse. I dag er Kasper Correll Larsen 24 år og arbejder som souschef på restaurant Uformel i København V. Fritiden bruger han som holdkaptajn på Juniorernes Kokkelandshold.
”Jeg bliver mere og mere begejstret for faget for hver dag, der går,” fortæller Kasper Correll Larsen, der tydeligvis brænder for det, han laver: ”Jeg kan godt lide at være kreativ, at lære nyt og prøve ting af, og en stor del af min fritid går også med netop det.”
Fra world skills til juniorlandshold
Kasper Correll Larsen kom med på Juniorlandsholdet efter at have deltaget i World Skills. Det var den første konkurrence, han stillede op i, og selvom han ikke gik videre, var det ikke helt spildt. Træneren til World Skills var nemlig også træner for Juniorlandsholdet på det tidspunkt, og han opfordrede Kasper Correll Larsen til at tage til en optagelsesprøve. Her skulle han på to timer lave to retter, som han skulle vise frem for den daværende træner og de udvalgte dommere.
”Der skulle sættes et helt nyt hold, da næsten alle de tidligere deltagere var blevet for gamle til at være juniorer, så vi var alle sammen ret nye. Da den tidligere kaptajn så også blev for gammel til at være på holdet, gik stafetten videre til mig,” siger Kasper Correll Larsen.
Holdkaptajnen ser frem til VM
Til november skal Kasper Correll Larsen for alvor vise sit værd, når han skal lede resten af juniorlandsholdet sikkert gennem VM i Luxemburg. Da man kun kan være med på Juniorlandsholdet, indtil man fylder 25 år, er det Kasper Correll Larsens sidste chance for at præstere som holdkaptajn i en af de helt store konkurrencer, og derfor håber han selvfølgelig også på, at holdet får hevet medaljer med hjem til Danmark:
”Det ville da være en rigtig god afslutning på min tid som holdkaptajn for Juniorlandsholdet,” griner Kasper Correll Larsen, der allerede har udpeget de folk, han vil have med i køkkenet, når det går løs til VM. Juniorlandsholdet består af i alt ni deltagere, men kun fem af dem skal med til VM. Ud over Kasper Correll Larsen selv er der udtaget fire andre, som forhåbentlig kan sikre Danmark en sejr.
”Vi er alle sammen med til træning. De fire, som ikke er udtaget, er jo stadig en stor del af holdet, og de hjælper med at udvikle de opskrifter, vi går med til VM,” forklarer Kasper Correll Larsen. Træningen finder sted en gang om måneden i Silkeborg på College360. Her udvikler og udvælger holdet de retter, som de gerne vil præsentere til VM. Når november nærmer sig, intensiveres træningen, og så mødes holdet oftere for at få de sidste detaljer på plads.
Hvad sker der til VM?
Til VM skal holdet dyste i to forskellige konkurrencer. I den ene konkurrence skal holdet på fem timer lave tre retter til 70 personer, mens de i den anden konkurrence skal lave en buffet til 12 personer. Forinden er retterne i den første konkurrence solgt på nettet, så messehallen – hvor VM afholdes – fyldes op med spisende betalende gæster. Det hele skal køre som på en a la carte-restaurant, indtil landsholdet har serveret de 70 kuverter.
Der er to dage imellem de to konkurrencer, og her har de danske juniorer mulighed for at smage de andre holds retter. I alt deltager 19 landshold, og der er fem hold i gang ad gangen.
”Dommerne går rundt og smager på det, vi kreerer, og så vurderer de, hvordan vi arbejder. Vi skal ikke bare bevise, at vi kan lave velsmagende mad, vi skal også have styr på hygiejne og råvarehåndtering og sørge for et minimalt madspild,” afslutter Kasper Correll Larsen.
FAKTABOKS
Ved VM kan holdet få helt op til 100 point:
·Der gives op til 10 point for mise en place (for forberedelsen af maden samt minimalt madspild)
·Der gives op til 25 point for hygiejne og organisering i køkkenet
·Der gives op til 5 point for, hvordan servicen køres
·Der gives op til 10 point for præsentationen
·Der gives op til 50 point for smagen
FREMHÆVET CITAT
Dommerne går rundt og smager på det, vi kreerer, og så vurderer de, hvordan vi arbejder.
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking