Nyt premiumbrød i samarbejde med Bryghuset Møn
I dag rammer et helt nyt premiumbrød de danske butikker. Schulstad er på hylden med en ny udgave af Det Gode Signaturbrød udviklet i samarbejde med Bryghuset Møn. Brødet skal være med til at løfte danskernes brødvaner op i en helt ny klasse.
Brødet
er udviklet af Schulstads bager Henrik Hemmingsen i samarbejde med kokken David
Jensin fra Bryghuset Møn. Sammen har de to inspireret hinanden og
eksperimenteret med brødets og øllets råvarer, smage og dufte.
”Vi talte meget om, hvad brødet skulle smage af, og hvad det kunne indeholde, som havde relation til Bryghuset Møn,” siger David Jensin, der er medejer af Bryghuset Møn.
Samtalerne om smag og indhold har resulteret i et mørkt rugbrød, der indeholder maltede rugkerner, kirsebær juice og lakrids. Alle ingredienser inspireret af råvarer, Bryghuset Møn selv bruger.
”Vi valgte at tage udgangspunkt i nogle af de råvarer, som David bruger i sine øl, i stedet for ’bare’ at hælde øl i brødet. David og jeg var fra starten enige om, at det ville give en mere unik og dyb smagsoplevelse, hvis vi anvendte udvalgte råvarer fra bryghuset,” siger Henrik Hemmingsen og fremhæver de maltede rugkerner, som Schulstad får fra samme leverandør som Bryghuset Møn og en række andre bryghuse i Europa.
Fire
måneders udvikling
Fra første møde til det endelige brød gik der omkring fire måneder, hvor David
Jensin løbende var forbi Henrik Hemmingsen hos Schulstad for at smage på
fremskridtet. Ifølge David Jensin, der foruden at brygge øl også er uddannet
kok, er brødet det bedste rugbrød, han nogensinde har smagt. Det er det blandt
andet på grund af den komplekse smag, som Henrik Hemmingsen har skabt i brødet.
”Det er et flot og meget mørkt rugbrød. Det har syre fra surdejen, sødme fra kirsebærrene, let ristet bitterhed fra de maltede kerner, og så har det en varme fra lakridsen. Men det er ikke et brød, der smager af hverken kirsebær eller lakrids. Det er en samlet smagsoplevelse,” siger Henrik Hemmingsen.
Løfter
brødkulturen
Brødet er Schulstads anden udgave af Det Gode Signaturbrød, der er lavet med en
samarbejdspartner. Det første blev udviklet sammen med Restaurant Gilleleje
Havn i fjor.
Premiumbrødene er et led i Schulstads vision om at forny og forbedre danskernes brødkultur. Det gør de ved at samarbejde med danske pionerer og ildsjæle som David Jensin fra Bryghuset Møn.
”Det har været meget lærerigt og spændende at være med til at udvikle et så smagfuldt brød, som kommer i butikkerne i hele Danmark,” siger David Jensin.
For Henrik Hemmingsen, der har været bager hos Schulstad i 19 år, har samarbejdet også været meget givende.
”Med min viden om brød og bagning og Davids viden om øllets smage og råvarer har vi kunnet inspirere hinanden til at komme frem til opskriften på et unikt rugbrød,” siger Henrik Hemmingsen.
Schulstads Det Gode Signaturbrød sammen med Bryghuset Møn udrulles i de danske butikker i uge 36.
Pressekontakt
Bea Maria Holland, Harbinger Public Relations, E: bea.holland@harbinger.dk
, T: 21708190.
Om
Schulstad
Kvalitetsbrød har altid været kernen af Schulstads forretning, og passionen for
brød er gået i arv, siden det første rugbrød blev bagt af Viggo Schulstad
tilbage i 1880. Schulstad er Danmarks største brødleverandør og en del af
Lantmännen Unibake. Schulstad har fire bagerier i Danmark og er kendt for
mærker som Skovmand, Det Gode og Levebrød.




