





Der er sket meget siden Per Hallundbæk startede som kokkeelev på Nørre Aaby Hotel i 1988. På de 31 år, der er gået, har han opbygget et imponerende cv, der udstråler, hvor meget han brænder for sit fag. Ud over den tidligere titel som køkkenchef på Falsled Kro har Per Hallundbæk udgivet flere bøger, prøvet kræfter med at brygge sin egen øl og vundet flere store konkurrencer, herunder `Årets bo og spis´ i Den Danske Spiseguide med Falsled Kro i 2017. Med sin nye titel som teammanager for Kokkelandsholdet kan Per Hallundbæk endnu engang udvide cv’et, og han er spændt på at komme i gang:
”Min forgænger har gjort et godt stykke arbejde, som jeg nu skal bygge videre på, og samtidig vil jeg selvfølgelig gerne være med til at føje noget nyt til holdet,” siger Per Hallundbæk, der håber, at han med tiden kan lede holdet i retning af podiepladser og guldmedaljer: ”Nu skal jeg lige falde på plads i den nye rolle og lære holdet at kende, og så får den fuld gas med træning efter sommerferien. Der er OL allerede i februar 2020, så det er jo lige om lidt.”
Per Hallundbæk har en plan om at lede landsholdet på samme måde, som han ville drive en restaurant. Der skal være struktur fra ende til anden, og deltagerne skal have klart definerede roller, så alle kender deres ansvarsområde:
”Alt er nødt til at spille i et professionelt køkken – ellers går det galt. Landsholdet arbejder på et niveau, hvor selv den mindste detalje er afgørende for, om de kommer hjem med medaljer. Derfor er det ekstremt vigtigt, at alle ved, hvem der gør hvad og hvornår,” siger Per Hallundbæk og afslutter:
”Jeg ved, at landsholdet arbejder hårdt for at opnå deres mål og klare sig godt til de internationale konkurrencer, og jeg ser frem til at blive en del af hele den oplevelse. Det er en stor ære at repræsentere sit land til VM og OL.”
FREMHÆVET CITAT
”Jeg glæder mig til at prøve kræfter med den ledende rolle, jeg får som teammanager. Jeg kan godt lide at være omgivet af mennesker, der er dedikerede til det, de laver, og det må man sige, at landsholdsdeltagerne er.”
Lars Brynjulf Nielsen
Teammanager for Cateringlandsholdet
Da Cateringlandsholdet blev stiftet tilbage i 2014, var Lars Brynjulf Nielsen selv med på holdet og deltog ved VM i Luxemburg samme år. Siden sin debut på landsholdet har han desuden taget en dommeruddannelse, så han kan være med til at repræsentere Danmark som dommer ved internationale konkurrencer.
”Det, jeg holder allermest af ved branchen, er, at vi deler vores viden med hinanden. Selvfølgelig er vi konkurrenter, lige når konkurrencen står på, men både før og efter deler folk gerne ud af deres erfaringer – også på tværs af landegrænser,” fortæller Lars Brynjulf Nielsen, der til dagligt arbejder som kantineleder hos F&H Of Scandinavia i Viborg – en arbejdsplads, han er meget glad for:
”Jeg har en meget fleksibel arbejdsplads, som tillader, at jeg bruger tid på for eksempel at være teammanager for Cateringlandsholdet, og det giver mig en stor frihed. Jeg kan godt lide at få ny inspiration, og jeg håber, at jeg med min nye titel som teammanager kan tage lige så meget med tilbage til F&H, som jeg forhåbentlig kan tilføre Cateringlandsholdet,” siger Lars Brynjulf Nielsen, der desuden også har sin egen lille virksomhed, UNIQ Cooking, hvor han laver catering og koordinerer diverse fester og arrangementer. Altså når det lige passer ind i en travl kalender:
”UNIQ Cooking giver mig muligheden for at fordybe mig lidt mere i små finesser og detaljer end i dagligdagen, hvilket jeg holder meget af, men det er vigtigt for mig, at det forbliver sjovt og lærerigt. Jeg er meget opsat på at lære nyt inden for mit fag, og når jeg siger ja til noget, så skal jeg også gøre det 100 procent. Det må aldrig blive en sur pligt eller gå ud over mit faste arbejde,” siger Lars Brynjulf Nielsen, der glæder sig til at se, hvad fremtiden som teammanager byder på:
”Jeg vil gerne udfordre mig selv og sætte nogle mål. Som teammanager skal jeg opnå et mål gennem andre mennesker, og det er en ny og spændende udfordring, hvor jeg også får lov til at arbejde med udvikling og ledelse. Det glæder jeg mig virkelig meget til!”
FREMHÆVET CITAT
”Jeg er ikke typen, der venter 10 år med at tage en chance. Hvis jeg står over for noget, jeg gerne vil prøve kræfter med, så tager jeg chancen, mens den er der. Jeg vil gerne stå forrest, når der sker noget nyt i branchen.”
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking