





”Vi er meget begejstrede for de nye træningsfaciliteter.” Udtalelsen kommer fra Sten Slot Knudsen, der er direktør for Det Danske Kokkelandshold. I efteråret 2017 flyttede Kokkelandsholdets seniorer deres træning til Cookery i Odense, hvor også Cateringlandsholdet holder til. Og det har en masse fordele.
”Kokkelandsholdets seniorer har tidligere fået lov til at træne i Messecenter Herning, og det har vi været meget glade for, men Cookery er geografisk bedre placeret for deltagerne, og køkkenets størrelse er mere ideel til vores træning,” fortæller Sten Slot Knudsen. Med Kokkelandsholdet og Cateringlandsholdet under samme tag bliver det også muligt at dele udstyr, og det sparer landsholdene for en hel del penge på sigt.
Der er plads til det hele
Det var storkøkkenudstyrsproducenten, Jøni A/S, der i sin tid fik idéen til Cookery. Virksomheden stod over for en udvidelse, der ikke var mulig på den grund, de allerede havde, og derfor fandt de en ny beliggenhed i Tietgenbyen uden for Odense, helt tæt på motorvejen. Den 6. november 2015 åbnede Cookery: Et videnscenter og showroom baseret på et partnerskab mellem en række foodtech-virksomheder, der producerer maskiner til storkøkkener.
Udover at fungere som showroom rummer Cookery også et auditorium, lounge, mødelokaler, fire arbejdskøkkener og et fuldt udstyret storkøkken – og det er de faciliteter, Kokkelandsholdet nu nyder godt af. Arbejdskøkkenerne betyder, at Kokkelandsholdets seniorer kan dele sig op i stationer i flere køkkener og herved arbejde mere effektivt under træningen. Herudover er det også muligt for Kokkelandsholdet at afholde bestyrelsesmøder og større arrangementer i Cookery.
"Vi er meget taknemmelige over den gestus, som Jøni A/S har vist ved at stille træningslokaler til rådighed,” understreger Sten Slot Knudsen og tilføjer: ”Vi håber på, at Kokkelandsholdets juniorer med tiden også kan rykke træningen til Cookery, så vi har alle landsholdene samlet ét sted.”
Med mulighed for overnatning
Kokkelandsholdets seniorer mødes til træning én gang om måneden. Træningen strækker sig over to dage, hvor holdet træner fra søndag formiddag til søndag aften og igen fra mandag morgen til mandag eftermiddag. Kokkelandsholdet har i den forbindelse lavet en aftale med Hotel Knudsens Gård om, at de 15 seniorer kan overnatte på hotellet mellem træningen. Hotellet ligger kun få kilometer fra Cookery, og det er en fordel:
”Det betyder meget, at de ikke alle sammen skal tage hjem sent søndag aften og møde ind igen tidligt mandag morgen. Med overnatningsmuligheden kan de møde op, friske og veludhvilede og klar til nye udfordringer,” fortæller Sten Slot Knudsen.
Fokus på VM i 2018 – alle hold går efter guldmedaljer
Fordelene ved de nye træningsfaciliteter kan forhåbentlig mærkes, når Kokkelandsholdet skal til VM i november 2018. Sten Slot Knudsen har i hvert fald store forventninger til holdet: ”Vi har et rigtig godt hold bestående af dygtige og engagerede kokke, og de nye træningsfaciliteter gør det muligt for seniorerne at træne mere effektivt og dermed mere målrettet. Det er fuldt ud realistisk, at de kommer hjem med medaljer, og det samme gælder for både juniorerne og Cateringlandsholdet,” siger han.
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking