6 Spørgsmål til en arbejdsmiljørepræsentant
Det siges, at der er gået sport i at være kok, men nu er der faktisk også en kok, der er gået ind i sportsverdenen. Altså næsten da. Svend Rinken har fået jobbet som F&B Chef i det splinternye Holbæk Sportsby, og det er ham, der skal kreere den sunde og lækre mad, du kan købe i caféen og restauranten
Det er en spændende tid for holbækgenserne, for efter flere års anstrengelser står Holbæk Sportsby næsten færdig. Og hvis der er nogen, som har glædet sig længe, så er det Svend Rinken – manden, som skal styre Holbæk Sportsbys café og restaurant. Der er selvfølgelig en grund til, at han er så spændt; han har nemlig været med inde over projektets café & restaurant fra starten og har set sine egne idéer blive til virkelighed:
”Jeg har før startet en virksomhed op, og det er altid spændende. Derfor kunne jeg heller ikke sige nej, da denne mulighed bød sig. Jeg har selv været med til at designe køkkenet, og nu får jeg snart lov til at tage det i brug. Det er helt fantastisk at se, at de første stregtegninger nu er blevet til et fuldt funktionelt køkken,” siger Svend Rinken, der ud over titlen som F&B Chef også kan bryste sig af at være medlem af Kokke Forening Danmarks Hovedbestyrelse samt regionsbestyrelsen.
Tusindvis af spisende gæster
Svend Rinken begyndte som kokkeelev i 1972 og blev, efter han blev udlært i 1975, kok og purser hos DFDS. Herefter var han restauratør på Langtved Færgekro fra 1985 til 2009. Siden er tiden gået med at drive kantiner og med catering, og nu er han altså klar til at kaste sig ud i nye eventyr.
Og det er ikke så lidt, Svend Rinken får ansvaret for. Holbæk Sportsby er et kæmpebyggeri bestående af både indendørs og udendørs faciliteter. Selve bygningen er cirka 23.000 kvadratmeter, og her finder du multihallen, fire squashbaner, fire tennisbaner, otte badmintonbaner, bordtennis, svømmecenter, træningscenter, loungeområder, konference- og mødelokaler samt caféen og restauranten, hvor du møder Svend Rinken. Det 47 hektar store udendørsareal byder blandt andet på fodboldbaner, atletikstadion, tennisbaner, petanquebaner, en sansehave samt gå- og løbestier. I alt regner Svend Rinken med, at der kommer cirka 3.500 gæster i løbet af en dag:
”Der kommer til at være 27 foreninger, som nu får samlested i Holbæk Sportsby, hvor de jo før mødtes en række andre steder. Det er en stor kulturændring nu, hvor alle de her separate foreninger kommer til at møde hinanden på kryds og tværs,” fortæller Svend Rinken, der er helt sikker på, at det omfattende initiativ bliver en stor succes.
Sund og prisrigtig mad
Holbæk Sportsby er den eneste af sin slags i hele Skandinavien, og den kommer til at rumme et væld af muligheder. Her kommer alt fra eliteudøvere til genoptræningspatienter til at bevæge sig rundt i de samme faciliteter, for Kommunens Sundhedscenter er også rykket ind i Holbæk Sportsby. Det betyder, at alle de, der skal til genoptræning, fysioterapeut eller ergoterapeut, kommer til at have deres daglige gang i bygningen. Samtidig er Holbæk Sportsby også åben for dem, der bare har lyst til at gå en tur eller spille petanque eller badminton på hobbyniveau.
Med så meget fysisk aktivitet skal det selvfølgelig også være muligt at få et velsmagende måltid. Menukortet har heldigvis været på plads længe, og spørger man Svend Rinken, hvad de sultne besøgende kan finde her, falder svaret prompte:
”Sund mad! Jeg har haft meget stor fokus på, at den mad, vi serverer, skal være sund og nærende og egne sig til sportsudøvere. Det skal være sådan, at man kan få et ordentligt måltid både før og efter træningen,” lyder det fra Svend Rinken, der også understreger, at de sigter efter et prisrigtigt niveau, hvor alle kan være med: ”Det skal være attraktivt at spise i Holbæk Sportsbys café og restaurant, og det skal være sådan, at folk har råd til at spise her.”
En ordentlig portion godt arbejde
Ud over multisalen, der kan rumme 2.000 spisende gæster, er der yderligere seks spiseområder med plads til et varierende antal mennesker fra 35 til 200. Holbæk Sportsby egner sig derfor også til, at virksomheder kan holde møder og konferencer i bygningen – og så kan de jo samtidig prøve kræfter med nogle af de tilbud, som Sportsbyen byder på.
Caféen og restauranten kommer til at have åbent fra 06.30 til 22.00, men i starten bliver det primært Svend Rinken selv, en kok og to catere samt en håndfuld ungarbejdere, der kommer til at stå for det hele.
”Det her er helt nyt, og derfor skal vi lige se tiden an. Jeg vil hellere ansatte flere folk, end jeg vil fyre nogen. Nu starter vi stille og roligt op, og så må tiden vise, hvor mange medarbejdere der er brug for,” forklarer Svend Rinken, der regner med, at det nye job kommer til at tage det meste af hans tid det næste halve år.
Der er ingen tvivl om, at Svend Rinken allerede nu har lagt et stort stykke arbejde og en ufattelig mængde energi i det store projekt, men spørger man ham, hvornår han egentlig sover, ja så griner han og siger: ”Det kan jeg gøre, når jeg bliver gammel,” og så fortæller han om en tre-fire fritidsinteresser, han også dyrker ved siden af.





