





Cookery er et showroom og videnscenter, som danner rammen om events, udstillinger, møder, kurser og workshops, og så er det her, både Cateringlandsholdet og Kokkelandsholdet træner. Holdene er allerede gået i benhård træning for at blive klar til VM i Luxemburg i november 2018, og det går ikke stille for sig i køkkenet. På Cateringlandsholdet forsøger de at få styr på smage og konsistenser, og den månedlige træning har ikke været i gang i mange minutter, før opvaskeren har travlt.
”Det er vigtigt, at landsholdsdeltagerne hurtigt kan skille sig af med det beskidte køkkenudstyr, så det ikke er i vejen og hurtigt er klar til brug igen,” fortæller Tonny Meyer, som er teammanager for Cateringlandsholdet. Han er glad for den nye opvaskemaskine, som både imødekommer det høje krav til hygiejnen og er med til at sikre et godt flow i køkkenet.
Det er JEROS, som står bag opvaskemaskinen. JEROS er et dansk firma med mere end 55 års erfaring inden for produktion af servicevaskere, grovopvaskere, tunnelmaskiner, kassevaskere og pladerensere til såvel fødevareindustrien som detailvarebranchen. De leverer blandt andet maskiner til bagere, konditorer, slagtere, storkøkkener, hoteller og restauranter.
Designet gør en forskel
Hvis landsholdsdeltagerne skal præstere optimalt, er det vigtigt, at alle redskaber og maskiner er designet, så de er nemme og effektive at arbejde med, og det er den nye opvaskemaskine. Den har et unikt design, som gør det let for opvaskeren at udføre sit arbejde. Hos JEROS går de nemlig meget op i at lave kundetilpassede løsninger, og det kan Cateringlandsholdet tydeligt mærke:
”Vores opvaskemaskine indgår som en del af en hel arbejdsstation. På den ene side af maskinen er der rigeligt med bordplads, så vi hurtigt kan sætte opvasken fra os, og på den anden side er der gjort plads til alt det rene udstyr. På den måde kan vi let holde det beskidte og det rene adskilt,” forklarer Tonny Meyer.
Selve opvaskemaskinen er designet, så den både er praktisk og funktionel. Låget løfter sig automatisk, når maskinen er færdig med en vask, og de åbne sider betyder, at opvaskeren, kan trække det beskidte køkkengrej ind i maskinen på bakker og trække dem ud på den anden side, når det er rent. ”Når vi træner, kører opvaskemaskinen et sted mellem 50 og 100 gange, men fordi den står i forlængelse af bordene og har åbne sider, undgår vores opvasker tunge løft,” siger Tonny Meyer.
Høje krav til hygiejne
Som en del af arbejdsstationen er der selvfølgelig også en håndvask, hvor alt det beskidte udstyr kan skylles af, inden det kommer i maskinen. Alligevel kan det ikke helt undgås, at der sniger sig madrester med ind. Derfor er der i bunden af opvaskemaskinen en effektiv filterbeholder, hvor madresterne automatisk ryger ned.
Filterbeholderen kan let tages op og tømmes efter behov, og derfor forbliver maskinens vaskevand optimalt og rent i løbet af en træning, selvom den vasker op mange gange. Og det er vigtigt. Udover at maskinerne i køkkenet skal være nemme at arbejde med, har Cateringlandsholdet også høje krav til hygiejnen. Det er ikke nok, at køkkenudstyret ser rent ud – bakterieniveauet kan godt være alt for højt, selvom det ikke kan ses med det blotte øje. Vandet i opvaskemaskinen er 52°C under selve vaskeprocessen, og den konstante slutskylletemperatur på 85°C garanterer, at alt bliver desinficeret.
”Vi serverer mad for rigtig mange mennesker, og derfor skal vi være sikre på, at alting er ordentligt rent,” siger Tonny Meyer.
En vigtig del af et funktionelt køkken
I både restauranter og kantiner er det ret almindeligt, at der blot er en servicevasker til rådighed, men det er ofte problematisk, da en servicevasker ikke er beregnet og designet til store og tunge emner. Det mest optimale er derfor, at køkkener, der beværter spisende gæster, både har en serviceopvasker og en opvaskemaskine, som er egnet til alt det større grej.
Det er nok de færreste, der egentlig skænker opvaskemaskinen mange tanker, men den betyder rent faktisk en hel del i et køkken, hvor alting skal spille sammen: ”Opvaskemaskinen er lige så vigtigt som alle de andre maskiner, vi benytter under træningen,” siger Tonny Meyer og afslutter med et smil:
”Opvaskestationen betyder, at landsholdsdeltagerne kan skabe bordplads dér, hvor de står og arbejder, og at de hurtigt kan få rengjort det udstyr, de skal bruge igen med det samme. Hele opvaskeprocessen er blevet meget lettere, og vi er virkelig positivt overraskede over, hvor meget det betyder for alle de andre processer i køkkenet.”
FREMHÆVET CITAT
”Når vi træner, kører
opvaskemaskinen et sted mellem 50 og 100 gange, men fordi den står i
forlængelse af bordene og har åbne sider, undgår vores opvasker tunge løft.”
Tonny Meyer
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking