Bæredygtighed er ikke en begænsning
I slutningen af marts 2019 kan du besøge fødevaremessen Madværkstedet, som byder på masser af inspiration til landets hoteller, restauranter, caféer og kantiner med mere. Du kan blandt andet høre Foodpeople fortælle, hvordan bæredygtige løsninger byder på nye, kreative smagsmuligheder. Du kan få en smagsprøve på deres oplæg ved at læse med her
I slutningen af marts 2019 kan du besøge fødevaremessen Madværkstedet, som er en messe, hvor fagfolk inden for foodservice, hotel, restaurant og detail kan opleve de nyeste trends og tendenser på helt tæt hold. Cirka 150 udstillere står klar til at fortælle om deres produkter og servicer, og hvordan de blandt andet kan hjælpe dig til en mere effektiv og bæredygtig hverdag.
På messen afholdes Det Levende Madværksted, hvor en håndfuld udstillere går på scenen og præsenterer det, de brænder allermest for. Én af de virksomheder, der får taletid på forårets messe, er Foodpeople – bagerkollektivet bag de københavnske bagerier Il Fornaio, Jalm&B og Trianon. Foodpeople beskæftiger sig til daglig med økologi og bagværk af høj kvalitet – noget, der tager tid og kræver omhu, hvis man vil give forbrugerne det allerbedste brød.
Bæredygtig street food og festivalmad
Foodpeople stiller op på Det Levende Madværksted med sine tre produktudviklere og madmissionærer. Tre kokke, der alle har Michelinstjerner på cv’et. De tre kokke vil sætte fokus på street food og festivalmad og gøre op med forestillingen om, at bæredygtighed betyder begrænsninger og afsavn. I stedet vil de for eksempel vise publikum, hvordan mad, vi ofte forbinder med kød, kan laves vegetarisk, vegansk eller flexitarisk – og selvfølgelig økologisk:
”Det skal ikke ses som en løftet pegefinger til dem, der godt kan lide kød, men som inspiration til dem, der leder efter lækre alternativer,” understreger Tobias Musaeus, som er ansvarlig for marketing hos Foodpeople, og fortsætter: ”Næsten al street food og festivalmad, der involverer brød, for eksempel burger, pizza, sandwich og fladbrød, er noget, vi forbinder med kød – bøffen i burgeren og fyldet på pizzaen – men det kan sagtens lade sig gøre at præsentere noget lige så velsmagende, som er vegetarisk eller endda vegansk.”
Alle ønsker på én tallerken
De sidste år er der sket en markant stigning i efterspørgslen på alternativer til traditionelle kødretter, og flere vil gerne kunne træffe økologiske og bæredygtige valg. Samtidig stilles der også højere krav til madens kvalitet, når vi spiser ude – også på festivaler eller street food-markeder.
”Det er selvfølgelig vigtigt, at maden passer til konteksten. På en festival, hvor der ofte er lange køer ved madstandene, kan der ikke afsættes særlig meget tid til den enkelte kunde – men det gør det ikke umuligt at lange noget lækkert over disken, og det er dét, vi gerne vil vise,” forklarer Tobias Musaeus.
Selvom brødet kun udgør en del af en burger, pizza eller sandwich, er det kommet mere og mere i fokus. Engang blev brødet mest bare opfattet som en beholder, man serverede fyld i, men i dag ses brødet som en vigtig del af den samlede oplevelse.
”I dag forventer folk som udgangspunkt en oplevelse, når de spiser ude, og de stiller større krav til maden. Den skal ikke bare være velsmagende, den skal også være økologisk og måske vegetarisk eller vegansk, og hvordan imødekommer man så alle de ønsker?” spørger Tobias Musaeus retorisk. Og det er netop dér, de tre kokke kommer ind i billedet:
”Hos Foodpeople beskæftiger vi os primært med brødet, men på Det Levende Madværksted vil vi give inspiration til helhedsløsninger. Derfor arbejder Foodpeople blandt andet med en kokketilgang til bagerfaget. Det tvinger os til at tænke ud af boksen og frembringe kreative løsninger, der begejstrer og samler alle forbrugernes ønsker på én tallerken,” afslutter Tobias Musaeus.
FREMHÆVET CITAT
”Det skal ikke ses som en løftet pegefinger til dem, der godt kan lide kød, men som inspiration til dem, der leder efter lækre alternativer.”
FAKTABOKS
Mere om Madværkstedet
I 2019 er det anden gang, du kan opleve Madværkstedet, som er en pendant til Foodexpo, der sidst løb af stablen i foråret 2018. Messen foregår i Lokomotivværkstedet i København den 26. og 27. marts, begge dage fra klokken 10.00-18.00.
Madværkstedet afholdes hvert andet år og kunne første gang opleves i 2017. Her var der 150 udstillere – lige som der vil være i år – og 5.140 besøgende. Udstillerne strækker sig over et bredt felt, lige fra grossister og leverandører til etablerede brands og lokale fødevareproducenter, og henvender sig til landets professionelle køkkener, indkøbere m.v.
Messen byder på inspiration, dialog og helt ny viden, så gå på opdagelse hos de mange udstillere, og hør mere om netop dét, der er relevant for dig.





