





Gode råvarer er mindst lige så vigtige for produktionen af den rigtige kokkejakke, som de er for kokken i køkkenet. Det handler om at vælge de rigtige råvarer, når man sammensætter menuen, og det gør det ifølge Kentaur også, når man skal producere det rigtige kokketøj. ”Vi har altid haft fokus på at bruge de bedste fibre til vores kvaliteter, og i dag er tilgængeligheden på de bæredygtige fibre nu blevet så god, at vi kan tilbyde kokketøj med bæredygtigt bomuld (BCI Bomuld) og genbrugspolyester (RPET),” udtaler Markedschef Martin Kjær.
Sustainable Kentaur
Hos tøjproducenten Kentaur har man valgt at sætte bæredygtighed på dagsordenen og defineret, hvilke materialer de ønsker at arbejde med fremadrettet. Det er blevet til Sustainable Kentaur. Det betyder, at artikler mærket med dette vil bestå af bæredygtige fibre i form af blandt andet BCI-Bomuld og genbrugspolyester (RPET).
Kigger man nærmere på den bomuld, som Kentaur har valgt til deres bæredygtige kokketøj, så står BCI for Better Cotton Initiative. ”Vi har undersøgt, gransket og mærket efter. Vendt og drejet fordele og ulemper - og har valgt at bruge BCI-bomuld i vores produkter,” siger Sourcing & CSR Manager Jeanette Lauridsen.
Kravene til BCI-bomuld sikrer, at bomulden er produceret efter klart definerede standarder, når det gælder anvendelsen af pesticider, vandforbrug, anstændige arbejdsforhold, journalføring, uddannelse og en række andre faktorer.
Ud over BCI Bomuld benytter Kentaur genbrugspolyester i nogle af deres bæredygtige kokkekollektioner. Genbrugspolyester eller RPET er produceret af udtjente plastikflasker, som bliver omdannet til polyester og dermed får et nyt liv i for eksempel en kokkejakke.
Kokkene er bevidste brugere
Kokke er bevidste forbrugere med fokus på kvalitetsråvarer. Derfor er der allerede i dag mange kokke, som specifikt vælger Sustainable Kentaur. ”Det handler om at købe ind med god samvittighed, og så handler det også om, at det kokketøj, som kokken bærer, skal smitte positivt af på helhedsopfattelsen i restauranten eller køkkenet,” forklarer Markedschef Martin Kjær.
Da Det Danske Kokkelandshold frem mod VM 2018 ligeledes skulle have nye kokkejakker, var det også en selvfølge, at disse skulle være i det bæredygtige materiale.
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking