





Det er mere end 80 år siden, at verden sidste gang blev præsenteret for en helt ny type chokolade. Dengang var der tale om den hvide chokolade, som vi kender så godt i dag, og det var Nestlé, der havde gjort den banebrydende opdagelse i chokoladeuniverset. Denne gang er det Barry Callebaut, en af verdens førende chokoladeproducenter, der har bidraget med delikate nyheder. I 2018 lancerede de nemlig RUBY – en helt ny type chokolade, der kan betragtes på linje med mørk, lys og hvid chokolade.
Naturlig skønhed
Verden har ventet længe på den nye chokolade-baby. Hele 13 år har det taget Callebauts udviklere at skabe vidunderet, men så snart man ser RUBY, ved man, at hun er noget ganske særligt. Chokoladefamiliens nye, lækre lillesøster er nemlig naturligt lyserød og er altså ikke tilsat E-numre for at skabe den flotte farve. Det er derimod lykkedes forskere at udvinde den naturlige røde farve, der findes i RUBY-kakaobønner. Det er den specifikke selektering og forarbejdning af bønnerne, der frembringer det smukke udseende og den unikke smag.
Det er ikke bare RUBY’s ydre, der skiller sig ud fra de chokoladetyper, vi kender. Også smagen er helt ny og anderledes. Hvor mørk, lys og hvid chokolade strækker sig over bitter, mælkeagtig og sød i smagsspektret, præsenterer RUBY dig for en let syrlig og frugtig smag med naturlige noter af bær.
En bestemt dame
RUBY er en bestemt dame og skal behandles derefter, hvis du vil opnå den perfekte samhørighed. Den er mere sart end de øvrige chokoladetyper, og det kræver omhu og præcision, når der arbejdes med den på et professionelt niveau. Den tåler hverken for meget varme eller kulde, hvis farven skal bevares. Men håndteres RUBY korrekt, kan den bidrage med noget helt nyt og ekstraordinært til dine dessertkreationer – og det gælder både æstetisk og smagsmæssigt.
FAKTABOKS
RUBY findes både i 2,5 kg og 10 kg emballage og forhandles ved størstedelen af distributører i Danmark.
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking