





”De fleste forbinder krogmodning med oksekød, så dét, at vi krogmodner grisekød, er noget helt nyt,” fortæller Eva Levinsen Højfeldt, der er Brand Manager ved Tulip Foodservice. Hun er glad for, at kokkebranchen har fået øjnene op for det nye produkt, og håber, at endnu flere sætter det smagfulde kød på menukortene.
Skiller sig ud fra staldgrisen
De grise, der bruges til krogmodningen, adskiller sig fra de almindelige staldgrise i både opvækst og udvælgelse, forklarer Eva Levinsen Højfeldt: ”De er blandt andet opvokset på en anden fodersammensætning, hvilket resulterer i en fedtsætning, der er særligt fordelagtig til krogmodning.”
Grisene er desuden ældre, når de slagtes og vejer mellem 100 og 120 kg, hvor staldgrisen normalt vejer cirka 85 kg. Den enkelte gris udvælges ud fra en faglig vurdering af, hvorvidt den egner sig til krogmodning.
En helt unik smagsoplevelse
”Ved krogmodning opnår kødet en mere intens smag og en helt unik struktur, som gør det saftigt og lækkert,” siger Eva Levinsen Højfeldt og tilføjer: ”For at opnå det bedste resultat skal samtlige processer være under kontrol fra start til slut.” XV KROGMODNET® modnes i minimum 15 dage, og gennem processen holdes der skarpt opsyn med temperaturen, luftfugtigheden og luftcirkulationen. For at sikre den optimale spisekvalitet vurderes kødets duft og udseende dagligt af professionelle slagterfolk, og når modningen er fuldendt, tilskæres og håndpakkes kødet.
Stolte af anerkendelsen
XV KROGMODNET® fra Tulip Foodservice blev i 2017 kåret som Årets Nyhed i 2016 i DLF’s Award Show-kategori Away From Home. Hos Tulip Foodservice er de glade for den opmærksomhed, som XV KROGMODNET® har fået: ”Vi er meget beærede over og stolte af at være kåret som Årets Nyhed, og vi har fået meget positiv feedback. Det er jo kokkene, som til dagligt arbejder med og serverer kødet, der har stemt på os,” afslutter Eva Levinsen Højfeldt med et smil.
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking