MAD TIL MANGE ER MAD MED MENING
...er mad med mening
Mad Til Mange er en oplagt mulighed for at få tips og tricks til din kantine og for at netværke med andre i branchen. Ved arrangementets forskellige workshops sættes der fokus på, hvordan deltagerne kan implementere sunde råvarer og mindske madspild, når de laver mad til mange.
Et populært arrangement
”Det gik over al forventning, da vi afholdte et lignende arrangement i februar,” starter Christina Wiuff, som er koordinator for Mad Til Mange. Dengang hed arrangementet En Bid Af Medaljen, og det overordnede tema var bæredygtighed. ”Sidste gang havde vi plads til 165 gæster, og der var lynhurtigt udsolgt, så denne gang har vi besluttet at udvide, så 225 personer kan få lov at deltage,” fortæller Christina Wiuff. Og det er heller ikke så mærkeligt, at arrangementet er populært. Mad Til Mange giver nemlig kantine- og køkkenpersonale fra hele landet en mulighed for at mødes og få ny viden, som de kan tage med sig hjem. ”Mad Til Mange inspirerer deltagerne og er med til at udvikle branchen landet over,” afslutter Christina Wiuff.
Cateringlandsholdet giver gode råd
Til arrangementet inddeles deltagerne i mindre grupper og bevæger sig i løbet af dagen rundt mellem forskellige workshops, som består af Cateringlandsholdets sponsorer. De møder også selve Cateringlandsholdet og får mulighed for at stille spørgsmål og få gode råd om dét at lave mad til mange.
Cateringlandsholdet har eksisteret siden januar 2014 og består af otte kokke og catere, som alle brænder for at lave mad til mange. Cateringlandsholdet fungerer som en selvstændig enhed under Det Danske Kokkelandshold, og et af deres mål er at inspirere kantinebranchen og gøre det mere attraktivt at arbejde her. ”Det kræver rigtig meget at lave mad af høj kvalitet til mange mennesker,” udtaler Tonny Meyer, som er team manager for Cateringlandsholdet, og tilføjer: ”Cateringlandsholdet repræsenterer nogle af de bedste kantinekokke og catere, vi har i Danmark, og derfor ved de selvfølgelig også en masse om branchen.”
Måltidsmærket
Mad Til Mange byder blandt andet på workshops om grød i brød og om gode gryder, og så kommer Fødevarestyrelsen
og holder et fagligt oplæg om det nye Måltidsmærke. ”Mærket guider skoler, ungdomsuddannelser og arbejdspladser, så de kan servere sund mad baseret på de officielle kostråd,” siger Tonny Meyer og fortsætter: ”Og på dagen vil Cateringlandsholdet selvfølgelig også tage udgangspunkt i Måltidsmærket
i det mad, de laver til gæsterne.”
Måltidsmærket er gratis og frivilligt at bruge, og i workshoppen kan deltagerne få al den information, som er nødvendig for at komme godt i gang med Måltidsmærket.
Ved Fødevarestyrelsens workshop kan deltagerne også lære mere om, hvordan Måltidsmærket kan spille sammen med både Det Økologiske Spisemærke og mindskning af madspild. ”Der er rigtig meget fokus på bæredygtighed for tiden, og med Mad Til Mange vil vi gerne være med til at gøre det nemmere for kantiner i hele Danmark at følge med det stigende antal krav og forventninger,” afslutter Tonny Meyer.
Læs mere på www.cateringlandsholdet.dk





