





Siden OL i 2016 har de tre danske kokkelandshold lagt sig i selen og fokuseret på VM, som blev afholdt i efteråret 2018. Gennem måneder har de trænet benhårdt, smagt til og finpudset detaljerne, så de kunne være klar til det store brag af en konkurrence, der som vanligt blev afholdt i Luxemburg.
Kokkelandsholdet (senior)
Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen
Kokkelandsholdets seniorer lagde hårdt ud med at hive en guldmedalje hjem i varmt køkken, hvor de skulle servere en treretters menu for 110 gæster. Da de efterfølgende konkurrerede i disciplinen koldt bord, blev det til en sølvmedalje. Selvom seniorerne leverede flotte præstationer, var det desværre ikke nok til at give dem en plads på verdensranglistens top tre.
Kokkelandsholdet (junior)
Holdkaptajn: Kasper Corell Larsen
Selvom Kokkelandsholdets juniorer endte på en samlet femteplads, har holdet vist, at de har masser at byde på. De danske juniorer fik tildelt guldmedaljer i begge discipliner, som de dystede i. Den første vandt de i disciplinen varmt køkken, hvor holdet på fem timer skulle lave tre retter til 70 personer. Som på en a la carte-restaurant serverede holdet kuverterne til 70 spisende betalende gæster. To dage senere skulle holdet vise, at de også kunne levere en buffet til 12 personer, chefs table, til pragtpræstation – og det lykkedes dem. Også her gjorde de sig fortjent til en guldmedalje.
Cateringlandsholdet
Holdkaptajn: Dennis Justesen Nielsen
Selvom Cateringlandsholdet kun har eksisteret siden 2014, har de fået sammensat et stærkt og VM-værdigt hold. Det beviste holdet, da de gik i køkkenet til verdensmesterskaberne og sammen leverede en flot buffet til 150 mennesker. Præstationen gav holdet en guldmedalje og en samlet tredjeplads på verdensranglisten, kun overgået af Finland og Sverige. Sidste sommer havde Det Danske Cateringlandshold ellers held med at overgå Det Svenske Cateringlandshold i en venskabskonkurrence, som udspillede sig i Cookery i Odense, hvor alle tre danske hold normalt træner. Ud over en flot anrettet og velsmagende buffet var deres gode, interne samarbejde i køkkenet med til at give dem den velfortjente placering til VM.
FREMHÆVET CITAT
”Resultaterne cementerer Kokkelandsholdets rolle som talentudviklere. De seneste år har vi været storleverandører af kokke til Årets Kok, og de kokke, der har deltaget i Bocuse d’Or de sidste mange år, har alle haft en fortid på Kokkelandsholdet. Jeg håber, at landsholdenes flotte resultater kan være med til at sætte fokus på selve kokkefaget og alle de muligheder, der er i branchen. Vi vil gerne inspirere flere unge mennesker til at vælge denne karrierevej. Det er en branche, der giver mulighed for at være både kreativ og innovativ.”
Sten Slot Knudsen
FAKTABOKS
Sådan fungerer pointsystemet
Hvert landshold dyster over flere dage i forskellige discipliner, og i hver disciplin starter holdene med 100 point. I stedet for at belønne med point, trækker dommerne point fra, hvis holdene laver fejl. Det er ikke kun smag og anretning, der tæller. Holdets samarbejdsevne, hygiejne og udnyttelse af råvarer tæller også med i bedømmelsen. Der uddeles guldmedaljer i disciplinen til de hold, der får mellem 91-100 point, sølvmedaljer mellem 81-90 point og bronzemedaljer mellem 71-80 point. Et hold kan dermed godt vinde guldmedaljer i en eller flere discipliner, uden det betyder, at de går hjem med en 1. plads på verdensranglisten. Holdets endelige placering udregnes ud fra den samlede pointscorer, og det hold, der sammenlagt har opnået flest point, går hjem med 1. pladsen.
Pointfordeling:
• Der gives op til 10 point for mise en place (for forberedelsen af maden samt minimalt madspild)
• Der gives op til 25 point for hygiejne og organisering i køkkenet
• Der gives op til 5 point for, hvordan holdet kører servicen
• Der gives op til 10 point for præsentationen
• Der gives op til 50 point for smagen
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking