





Den nye luksusfisk i kassen
Sandarten har ellers mest været kendt af lystfiskere som en eftertragtet fisk at få på krogen, men nu er sandarten i den grad ved at sprælle sig vej frem som luksus-spise. ”Da Årets Kok 2017 skulle findes, var det blandt andet et krav, at forretten skulle indeholde sandart,” fortæller Henning Priess, medejer af AquaPri.
Helt frisk og fri for parasitter
”Vi står med et helt unikt produkt, da vores sandarter næsten spræller i kassen, når de kører fra anlægget. Mindre end seks timer efter fisken er taget op af vandet, ligger den på is i kassen – klar til afgang”. Med AquaPri’s lukkede opdrætssystem er sandarten garanteret fri for parasitter – og dermed også fritaget for frysekrav. ”Det gør vores ferske sandart perfekt til sushi og sashimi, og det giver kokkene helt nye muligheder, som de ikke får med vildtfanget hvidfisk”, beretter Henning Priess og fremhæver skindstegt fersk sandart-filet som sin favorit.
Samme kvalitet året rundt
At man hos AquaPri kan sikre daglige leverancer året rundt, sikrer også kokkene samme høje kvalitet – hver gang: Sandarten er nu ikke længere kun en sæsonvare,” fremhæver Henning Priess. ”Med opdræt under kontrollerede forhold sikrer vi, at kvaliteten er den samme uanset årstiden, og det er populært!”
Bæredygtigt opdræt
Mange steder er de vildtfangede sandarter truet af overfiskning. Derfor er det, ifølge WWF, langt bedre at anvende opdrættet sandart, som er på deres grønne liste. ”Vi opdrætter dem i et lukket, recirkuleret miljø med vand fra egen boring,” forklarer Henning Priess. ”Herved undgår vi helt at belaste det omkringliggende miljø. Opdrættet sker uden brug af antibiotika, og sandarterne fodres udelukkende med foder uden GMO. Selvom sandart er en mager fisk, sikrer vi et naturligt højt niveau af Omega-3 og protein i fisken”, slutter Henning Priess med et stolt smil.
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking