Gør hver dag til fuldkornsdag - sæt fuldkorn på menuen
Den 18.- 20. marts 2018 har du mulighed for at få spændende fuldkornsoplevelser på FoodExpo, hvor fuldkorn vil være en del af Måltidsmærkets stand. Her kan du finde ny inspiration til at gøre hver dag til fuldkornsdag og sætte fuldkorn på menuen i din kantine eller restaurant
’Gør Hver Dag til Fuldkornsdag’ er et simpelt og vigtigt budskab, som Fuldkornspartnerskabet året rundt arbejder for at udbrede til flere og flere danskere. Forskning viser nemlig, at fuldkorn forebygger en række livsstilssygdomme såsom diabetes type 2, hjertekarsygdomme og tarmkræft.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen, og danskerne er heldigvis rigtig godt på vej.
Foodservicebranchen er meget vigtig i forhold til at nå dette mål. ”Vi spiser mange måltider uden for hjemmet: i kantinen på arbejdspladsen, når vi spiser på farten eller går på restaurant.
At kunne træffe et fuldkornsvalg disse steder har meget stor betydning for at få danskerne til at spise mere fuldkorn og forbedre folkesundheden,” siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet. Det er nemt at sætte fuldkorn på menuen – vil du gerne i gang nu, så tag et kig på de 5 gode tips.
Besøg os på stand nr. 7348 på FoodExpo, eller læs mere på www.fuldkorn.dk. Du kan også kontakte Fuldkornspartnerskabet på mail: catp@di.dk
FAKTABOKS
5 gode tips til at få mere fuldkorn på menuen
1. Erstat noget af melet i dit bagværk med fuldkornsmel og tilbyd altid fuldkornsbrød
2. Brug fuldkornspasta og fuldkornsnudler, og øg gradvis andelen af fuldkorn i retterne
3. Tilsæt havregryn til fars, smoothies, soaks og lignende
4. Øg muligheden for variation. Servér fx brune ris i stedet for hvide ris.
5. Brug hele, kogte hvede- eller speltkerner i salater
FAKTABOKS
Hele kerner er kun den halve sandhed om fuldkorn
Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner, for eksempel knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Det vigtige er, at alle dele af kernen er taget med – også skaldelene og kimen. Det er nemlig her, de fleste af vitaminerne, mineralerne og kostfibrene findes.





