Blog Post

Kan økologi redde verden? 

Mangler forfatter • February 26, 2019

Er økologi svaret på verdens udfordringer, eller er det kun en del af løsningen? Torben Blok, markedschef for Foodservice hos Økologisk Landsforening, og Allan L. Agerholm, direktør hos BC Hospitality Group, debatterer økologi, bæredygtighed og løsninger

Miljøet skranter, isen smelter, og dyrene dør. Alt sammen fordi vi mennesker udleder meget mere CO2, end kloden kan klare. Med global opvarmning følger global panik, og i Danmark er vi for alvor klar over, at vi er nødt til at gøre noget. Men hvad skal vi gøre? Og kan vi blive enige om, hvad der er smartest?


Der er ingen tvivl om, at et af de mest trendy tiltag i kampen mod de farlige forandringer er økologi. Vi danskere er vilde med økologi, og vi flår det ned fra hylderne som aldrig før. Vi forventer at kunne træffe det økologiske valg i landets supermarkeder, og vi forventer at få serveret en tallerken bæredygtighed, når vi går ud og spiser. Men er økologi overhovedet lig med bæredygtighed?


Er økologi lig med bæredygtighed?

Spørger man Torben Blok, markedschef for Foodservice hos Økologisk Landsforening, er svaret klart: Økologien er det mest bæredygtige valg, vi kan træffe. Spørger man Allan L. Agerholm, administrerende direktør hos BC Hospitality Group, er svaret knapt så entydigt. Han mener ikke, at man ukritisk kan sætte lighedstegn mellem økologi og bæredygtighed. BC Hospitality Group rummer blandt andet Crowne Plaza Copenhagen Towers, der har fået titlen som verdens mest bæredygtige hotel, og her er økologien kun en del af puslespillet:


”Jeg vil gerne starte med at understrege, at jeg ikke er i mod økologi, tværtimod. Jeg synes, at økologi er rigtig fint og kan mange ting, og at der selvfølgelig skal arbejdes videre med det – men økologi er kun en del af løsningen,” siger Allan L. Agerholm og fortsætter: ”Økologien løser ikke samtlige af de udfordringer, vi har i dag, for økologien tager for eksempel ikke højde for transport af råvarer og dyr til slagterier. Den tager heller ikke i sig selv højde for hverken arbejdsforhold eller produkternes kvalitet. I BC Hospitality Group benytter vi os af de økologiske løsninger – men kun når det giver mening. Vores fokus er på FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og derfor er vi konstant nødt til at opveje, hvad der i sidste ende er den mest givende løsning på den lange bane.”


Torben Blok er godt klar over, at situationen selvfølgelig er anderledes, når man driver et hotel: ”Hos Økologisk Landsforening koncentrerer vi os om mad. Et hotel har selvfølgelig mange flere udfordringer end det, for de skal også finde bæredygtige løsninger i forbindelse med rengøring, vask og meget andet,” medgiver han.


I forhold til maden mener han dog, at økologien er et godt sted at starte, hvis man vil tilbyde sine gæster en bæredygtig løsning: ”Økologien har udviklet sig meget bare de sidste fem år, og jeg synes, vi i Danmark er rigtig godt kørende på den front. Vores mål i Økologisk Landsforening er, at økologien hele tiden skal udvikle sig og blive bedre, og det kan kun lade sig gøre, hvis forbrugerne støtter op om det. Efterspørgsel og udvikling følges ad: Hvis ingen køber det, så bliver det heller ikke bedre.”


Spisemærke: fup eller fremtid?

Det er også Allan L. Agerholms opfattelse, at økologien er godt med på mange områder, blandt andet når det kommer til mejeriprodukter. Til gengæld mener han ikke, at de økologiske kyllinger er noget at råbe hurra for: ”Kvaliteten er for dårlig, og prisen er for høj, og det betyder altså noget, når man snakker om bæredygtighed. Gæsterne skal have det, de gerne vil have, og det skal være til en fornuftig pris. Det kan ikke nytte noget, at vi forlanger en halv gang mere for et måltid mad, fordi det død og pine skal være økologisk.”


Men den betragtning er Torben Blok ikke enig i: ”Man er nødt til at indse, at bæredygtighed kræver omstilling. Vi kan ikke bare blive ved med at gøre, som vi hele tiden har gjort. Vores vaner skal ændre sig, så vi for eksempel spiser mere sæsonbaseret og skærer ned på kødet,” lyder hans modsvar. Derfor glæder det ham også at se, at interessen for økologien er støt stigende:


”Forbrugerne efterspørger det økologiske – også når de går ud og spiser. I dag har hele 2.500 spisesteder i landet et økologisk spisemærke, og det er positivt, synes jeg. Det viser, at spisestederne lytter til forbrugerne, og det skal de virkelig have ros for,” siger Torben Blok og fortsætter: ”Og så er det godt at se, at der er kommet mere fokus på økologiske drikkevarer. For bare et par år siden var det nærmest kun saft og juice, som kunne fås økologisk, når man gik ud for at spise. I dag er der en del, som har fået økologiske vine og cocktails på menukortene. Det viser bare, at økologien stadig er under hastig udvikling, og at hotel- og restaurationsbranchen lytter til gæsternes ønsker og arbejder seriøst med at integrere de økologiske løsninger i sortimentet.”


Økologimærket giver Allan L. Agerholm ikke meget for: ”Som det er lige nu, handler det bare om at have så meget økologi på menukortet som muligt, så man kan få et spisemærke i guld, sølv eller bronze, men uden egentlig at tage stilling til mere omfattende spørgsmål og problematikker. Der findes ingen 100 procent-løsninger. Vi er nødt til hele tiden at veje tingene op mod hinanden og træffe den beslutning, som, vi mener, er den mest bæredygtige. Det betyder ikke, at den løsning ikke påvirker vores miljø, for det gør alt, hvad vi foretager os. Man kan ikke være CO2-neutral,” konstaterer Allan L. Agerholm og tilføjer:


”Økologi er meget vigtigt for os alle, men det løser ikke alt, og det er ikke så sort/hvidt, som det ofte gør sig ud for i medierne og det politiske system. Jeg synes, det er et problem, at det offentlige, herunder også skiftende regeringer, ensidigt fokuserer og bruger mange penge på en 100 procent økologiløsning.”


Ansvar eller aflad?

”Økologi er et godt udgangspunkt for at lave god mad, drive god forretning og tage ansvar for råvarerne, men økologi kræver også samarbejde på kryds og tværs af brancherne. En kok bør være bedste venner med sin økologiske landmand og tale med grossisten og producenten om, hvilke muligheder der er i forbindelse med råvarerne. På den måde kan mange af de professionelle køkkener få langt mere ud af produkterne,” siger Torben Blok.


Selvom Allan L. Agerholm er enig i, at økologien er et fornuftigt skridt i den rigtige retning, mener han ikke, at den kan stå for sig selv: ”Vi skal tage højde for menneskerettigheder, dyrevelfærd og miljø, herunder økologi, sæsonerne, lokale råvarer og transport, og så skal vi have fokus på kvalitet og pris. I BC Hospitality Group har vi et mål om hele tiden at holde en række kriterier op mod hinanden og vurdere, hvilken løsning der skaber mest værdi, når vi betragter hele konteksten – og det er altså ikke altid den økologiske løsning, der er at foretrække,” forklarer han og fortsætter:


”Jeg synes, at økologi i mange tilfælde er blevet en måde, hvorpå man kan købe aflad, og at der lidt er en konsensus i samfundet om, at hvis bare man køber økologisk, så har man gjort noget godt for verden. Økologi er ikke en pakkeløsning, hvor man vinder på alle parametre. Det kan ikke nytte noget, at vi insisterer på at købe alle grøntsager økologiske, hvis de skal transporteres så langt, at CO2-udledningen heraf gør større skade på miljøet end eventuelle sprøjtemidler.”


Den opfattelse strider dog imod Torben Bloks syn på økologien: ”Økologi er netop en pakkeløsning, der tager højde for både natur- og grundvandsproblematikker, og som samtidig sikrer høj dyrevelfærd og fravær af pesticidrester og en lang række e-numre i maden. Det er dog klart, at transport også har betydning, og det optimale er selvfølgelig at købe danske - og gerne lokale - økologiske varer.”

Til det svarer Allan L. Agerholm: ”Hvis dansk økologisk frugt og grønt er i sæson eller på lager, så er dansk økologisk frugt og grønt i min optik det absolut mest bæredygtige valg – og det er også det, vi vælger i BC Hospitality Group. Det er perioderne, hvor man er nødt til at købe importeret økologi, der er problematisk. Hvad angår kød og fjerkræ, bør bæredygtighed tænkes holistisk, herunder hensynet til dyrevelfærd, som vi vægter tungere end det ensidige økologiske.”


FAKTABOKS

Hvorfor får BC Hospitality Group ikke-økologisk kaffe fra Sumatra?

BC Hospitality Group har gennem en årrække arbejdet med et kaffeprojekt på Sumatra. I stedet for at fælde regnskov for at lave kaffeplantager er de fattige bønder begyndt at plante kaffe, som kan gro på deres grund uden at ødelægge noget, og det er den kaffe, som BC Hospitality Group køber.


Bønderne får en ordentlig betaling, og projektet er med til at øge levestandarden på Sumatra – det sikrer blandt andet, at børnene kommer i skole. Selvom kaffebønnerne faktisk er økologiske, kan det ikke betale sig at få dem certificeret, da det vil være for omkostningstungt og gå ud over velfærden.


FAKTABOKS

Fakta fra Økologisk Landsforening

·Den økologiske andel af fødevaresalget til professionelle køkkener udgør nu 9,2 %

·Økologisk Landsforening estimerer, at den økologiske vækst i foodservice fra 2016 til 2017 er 25 % (tal endnu ikke opgjort)

·Omsætningen af økologi til foodservice i 2017 forventes at udgøre cirka 2,5 milliarder kroner (tal endnu ikke opgjort)

·Salget af økologiske varer til foodservice er femdoblet over en periode på syv år

·Hoteller, restauranter og caféer står for den største vækst fra 2015 til 2016 på 41 %

·Mere end 2.500 professionelle køkkener i Danmark har nu det økologiske spisemærke

·Økologisk Landsforening stræber mod, at 6.000 kantiner, restauranter med mere har et økologisk spisemærke i 2020, og at den økologiske andel af fødevaresalget til professionelle køkkener i 2020 udgør 60 %


FREMHÆVET CITAT

Økologi er meget vigtigt for os alle, men det løser ikke alt, og det er ikke så sort/hvidt, som det ofte gør sig ud for i medierne og det politiske system. Jeg synes, det er et problem, at det offentlige, herunder også skiftende regeringer, ensidigt fokuserer og bruger mange penge på en 100 procent økologiløsning.

Allan l. Agerholm

Direktør hos BC Hospitality Group


FREMHÆVET CITAT

Vores mål i økologisk landsforening er, at økologien hele tiden skal udvikle sig og blive bedre, og det kan kun lade sig gøre, hvis forbrugerne støtter op om det. Efterspørgsel og udvikling følges ad: Hvis ingen køber det, så bliver det heller ikke bedre.

Torben blok

Markedschef for Foodservice hos Økologisk Landsforening



By Whatscooking July 21, 2021
Sponsoreret indhold Restaurant Früd i Århus’ mad smager af nostalgi og syner af nutidens køkkenhåndværk Tangkrogen i Århus ligger som blommen i et æg, hvor by, skov og strand mødes – og lige her finder du restaurant Früd, der er en restaurant og kro i Århus. Deres lokaler er stemningsfulde, charmerende og elegante, og de skaber de perfekte rammer for hyggelige stunder og gode gastronomiske oplevelser. Kro i Århus med a la carte og take away Restaurant Früd er en charmerende kro i Århus , der både tilbyder frokost og aftensmad a la carte samt take away. I køkkenet kokkereres der klassiske danske retter, der vækker nostalgiske minder fra bedstemors køkken hos de fleste af restaurantens gæster. Menukortet byder blandt andet på stjerneskud, panerede rødspættefileter, wienerschnitzel, mørbrad med bearnaise og burger med sprøde fritter. I weekenden kan du få en lækker brunch bestående af blandt andet pocherede æg, laksefilet, pandekager, surdejsbrød og ost fra Arla Unika samt kaffe, te og friskpresset appelsinjuice ad libitum. Kroens take away får du leveret direkte ind gennem din bilrude fra to nyrenoverede klassiske pølsevogne fra 1961, der fungerer som en drive through-version af mormors køkken. Hver af ugens dage kan du enten få en wienerschnitzel med hjem eller dagens klassiske danske ret, som skifter fra dag til dag. Restaurant i Århus, der er perfekt til selskaber Udover at være en kro, er Früd en restaurant i Århus , hvor du også kan leje de charmerende og elegante lokaler som festlokaler. De elsker nemlig selskaber hos restaurant Früd. Ejeren af restauranten, Jürgen Frühwirth, har mange års erfaring i at arrangere fantastiske fester i alle afskygninger, herunder både børnefødselsdage med hotdogs i haven, 50års fødselsdage med cocktails på terrassen, bryllupper med dans og musik, polterabender med underholdning samt firmafester, julefrokoster, nytårsfester, barnedåb, konfirmationer og meget andet. Kontakt restaurant Früd, og kom i gang med at arrangere din helt unikke fest.
By Whatscooking July 15, 2021
Sponsoreret indhold Her kan du få inspiration til lette frokostopskrifter med fuldkorn Det skal ofte gå hurtigt, når frokosten skal laves – enten forberedes den og puttes i en madpakke, eller hvis man arbejder hjemme, bruger man en del af sin frokostpause på at lave mad. Derfor er det altid skønt med inspiration til en let frokostopskrift, og hvis den ovenikøbet smager lækkert og er fyldt med fuldkorn, er det jo en win-win. Fuldkornspartnerskabets formål er at inspirere danskerne til at spise flere fuldkornsprodukter. De har udviklet en række superlækre frokostopskrifter med fuldkorn, som er nemme at sammensætte og spise – enten på farten, på arbejdet, i skolen eller hjemme ved ens eget spisebord. Find en let og lækker frokostopskrift med fuldkorn Uanset om du er til salat, sandwich eller rugbrødsmadder til frokost, kan du finde en lækker frokostopskrift hos Fuldkornspartnerskabet. Læg fx mærke til deres opskrifter på fuldkornsbagels med laks og grønt , fuldkornswraps med krydret bønnefyld eller fuldkornssmørrebrød . Er tiden til at lave frokost knap i hverdagen, egner mange af opskrifterne sig til, at du kan lave dem i en stor mængde i weekenden og pakke ned i portionsstørrelser, som er nemme at finde frem eller tage med − det gælder fx Buddhabowlen og pastasalaten . Følg de officielle kostråd, og vælg en frokostopskrift med fuldkorn Ved at vælge en frokostopskrift fra Fuldkornspartnerskabet er du sikret, at din frokost indeholder fornuftige mængder af fuldkorn. De officielle kostråd anbefaler, at vi alle spiser 75 g fuldkorn om dagen, men husk på, at lidt fuldkorn er bedre end ingen fuldkorn. Det er heldigvis nemt at få mere fuldkorn ind i sin daglige kost, og du kan jo starte med de fuldkornsprodukter, du allerede ved, at du godt kan lide. Mangler du inspiration er du med Fuldkornspartnerskabets lette og lækre frokostopskrifter godt på vej.
By Nikolaj Kiil December 15, 2020
Hvis du leder efter en restaurant på Lolland og gerne vil have en udsøgt gastronomisk oplevelse, bør du stærkt overveje Bandholm Hotels restaurant. Her kan du få gourmetmad sammensat af lokale, lollandske råvarer i allerbedste kvalitet. Restaurant på Lolland med lokale råvarer i topkvalitet Danske råvarer er generelt rigtig gode, men på sydhavsøerne er vejret ofte mildere, og jorden er federe end mange andre steder i landet. Den kombination gør, at den lollandske jord er en guldgrube af spændende og velsmagende råvarer. Det bliver udnyttet til fulde af Bandholm Hotel, der ligger på det nordlige Lolland og har en gourmetrestaurant med smuk udsigt til Smålandsfarvandet. Bandholm Hotel samarbejder med en masse lokale leverandører, der hver dag leverer friske og lækre lollandske råvarer til restauranten. Det gælder fx Frederiksdal Gods − kendt for deres kirsebærvin, Dalbakkegård – kendt for deres økologiske frilandsfjerkræ og Krenkerup Bryggeri – kendt for deres øl brygget på lokale råvarer. En gourmetmiddag du sent glemmer Hver fredag og lørdag serverer Bandholm Hotels restaurant en gourmetmiddag, der med garanti kan få dine smagsløg til at synge. Den er naturligvis sammensat af lokale råvarer efter sæson, og de velsmagende gourmetretter er kræset for ned til mindste detalje af chefkøkkens kyndige hænder. Foruden store gastronomiske oplevelser byder restauranten på en aften, hvor alle led og dele er gennemtænkte og velovervejede. Det gælder alt lige fra de smukke restaurantlokaler med rustikke stoftapeter, funklende lysekroner og knitrende pejse til det professionelle og venlige personale, der står klar til at gøre din aften til noget helt særligt. Hvis du ønsker at prøve Bandholm Hotels gourmetmenu , skal du huske at booke tid i forvejen. Ønsker du at forlænge oplevelsen hen over en weekend, kan du også booke deres gourmetophold , hvor dine smagsløg og andre sanser bliver forkælet i enten et eller to døgn.
By Nikolaj Kiil April 21, 2020
Det er en livsfilosofi at leve i et med naturen for Søren Pedersen, der ejer Norsminde Kro . Det betyder for ham, at hans restaurant kun serverer mad med sæsonens råvarer. ”Om sommeren går man i korte bukser og ærmer. Om vinteren går man i tykke trøjer. Sådan er det også med maden. Om sommeren er det lækkert med lette salater, og om vinteren vil vi gerne varme os med en simreret, siger Søren Pedersen og fortsætter: ”Det kan godt være, at man kan købe jordbær i december måned i supermarkederne. Men råvarerne smager nu altså bedst, når de er i sæson.” Derfor er det højt prioriteret på Norsminde Kro at følge sæsonens råvarer – også når det lunefulde danske vejr forlænger eller forkorter den periode, hvor en råvare er i sæson. Det giver vanskelige planlægningsproblemer for en topprofessionel restaurant, men det er alligevel et princip, Søren Pedersen ikke vil vige fra. ”Det er en kompliceret proces, men vi gør det alligevel” I 1998 åbnede Søren Pedersen sin første restaurant, der havde en håndskrevet menu, og ingredienserne blev fundet i haven. I dag leder han en stor kro med tre skiftende køkkenhold, en stor gruppe tjenere og administrative medarbejdere, der står for at renskrive og oversætte menuen til tre sprog. Alligevel har livsfilosofien om at leve i et med naturen fundet indpas i restaurantens rutiner. ”Det er et stort planlægningsarbejde at lave en menu efter sæsonens råvarer – specielt for vores gourmetrestaurant, der serverer en otte-retters menu,” siger Søren Pedersen. Foruden den omtalte Restaurant Prés har kroen også et Brasserie , der har en mere folkelig menu. Både for restauranten og brasseriet er det en stor proces, der skal sættes i bevægelse, når en råvare pludselig ikke længere er i sæson på grund af de lunefulde, danske årstidsskift. ”Vores tre køkkenhold skal have en ny opskrift, som alle skal følge. Tjenerne skal informeres, så de kan fortælle gæsterne, hvad retten består af. Og i receptionen skal de oversætte den nye menu til tre sprog, omregne priser og lægge menuen på både hjemmesiden og de sociale medier. Det er en kompliceret proces,” siger Søren Pedersen og fortsætter: ”Men vi gør det, hvis det er nødvendigt. For vores kunder skal gerne have den bedste kvalitet til den bedste pris – og det kan vi bedst sikre ved at følge vores princip med kun at bruge råvarer i sæson.”
By Nikolaj Kiil January 24, 2020
Der bliver trancheret, flamberet og åbnet champagneflasker med sabel, når Foodexpo 22.-24. marts byder indenfor til Nordens største fødevaremesse i MCH Messecenter Herning. Her kan besøgende glæde sig til at overvære den allerførste udgave af World Cup for tjenere, der afholdes af Dansk Gastronomisk Union. - Tjenerne har levet en lidt tilbagetrukket tilværelse, og det vil vi nu lave om på. Mange tror, at tjenergerningen udelukkende handler om at placere en tallerken med mad foran restaurantgæsterne, men faget rummer så meget mere. Når man tager på restaurant, forventer man at få en oplevelse, og det er i høj grad tjenerne, der er med til at levere den oplevelse. Derfor har vi valgt at etablere en international konkurrence, der vil bringe tjenerne frem i lyset og vise alle de særlige ting, som de mestrer, fortæller Uffe Nielsen, formand for Dansk Gastronomisk Union. Ti tjenertalenter fra ti forskellige lande er inviteret til at deltage i konkurrencen, der kommer til at foregå på messens sidste dag på scenen i Hal E. Deltagerne skal testes i kundskaber som råvareviden, sabelåbning og tranchering af fisk, ligesom deres vinkendskab testes gennem blindsmagning. Tjenerne skal naturligvis også vise, at de kan yde en unik service ved restaurantbordene for at imponere dommerpanelet og hive det første World Cup-trofæ med hjem. En fantastisk synergi World Cup for tjenere afholdes sideløbende med konkurrencerne Nordens Bedste Kok, Nordens Bedste Junior Kok og Nordens Bedste Tjener, der også finder sted på messens tredje dag i Hal E. Her står finalister fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland klar til at brillere for at kunne kalde sig nordiske mestre. Danmarks bedste kok og tjener bliver også fundet på Foodexpo. Det sker allerede på åbningsdagen søndag, hvor ti kokkefinalister dyster om at kreere den bedste treretters menu, mens fem tjenertalenter konkurrerer om at levere den bedste service. Alt sammen i et forsøg på at modtage de prestigefyldte titler som Årets Kok og Årets Tjener. Med både danmarksmesterskab og nordisk mesterskab på Foodexpo var det for Dansk Gastronomisk Union oplagt også at placere World Cup for tjenere på messen. - Det var et helt naturligt valg. Der er i forvejen flere konkurrencer på messen, der skaber fokus på området, så World Cup skal naturligvis også finde sted her, siger Uffe Nielsen og fortsætter: - Det giver en fantastisk synergi, at konkurrencerne på denne måde er samlet ét sted. Det øger kendskabet, løfter branchen og giver grobund for innovation. Samtidig er det en stor fordel rent publikumsmæssigt, fordi branchen allerede er samlet på messen. Vi glæder os utrolig meget - og det samme kan publikum roligt gøre, lyder det fra formanden. Foodexpo finder sted 22.-24. marts i MCH Messecenter Herning, der bliver fyldt til randen med inspirerende udstillinger og nye trendområder, mens besøgende samtidig har et stort og spændende aktivitetsprogram i vente. Kontaktinformationer Carina Høgsted Kirkegaard Projektleder, MCH Telefon: 99 26 99 86 E-mail: cak@mch.dk
By Nikolaj Kiil September 2, 2019
Brødet er udviklet af Schulstads bager Henrik Hemmingsen i samarbejde med kokken David Jensin fra Bryghuset Møn. Sammen har de to inspireret hinanden og eksperimenteret med brødets og øllets råvarer, smage og dufte. ”Vi talte meget om, hvad brødet skulle smage af, og hvad det kunne indeholde, som havde relation til Bryghuset Møn,” siger David Jensin, der er medejer af Bryghuset Møn. Samtalerne om smag og indhold har resulteret i et mørkt rugbrød, der indeholder maltede rugkerner, kirsebær juice og lakrids. Alle ingredienser inspireret af råvarer, Bryghuset Møn selv bruger. ”Vi valgte at tage udgangspunkt i nogle af de råvarer, som David bruger i sine øl, i stedet for ’bare’ at hælde øl i brødet. David og jeg var fra starten enige om, at det ville give en mere unik og dyb smagsoplevelse, hvis vi anvendte udvalgte råvarer fra bryghuset,” siger Henrik Hemmingsen og fremhæver de maltede rugkerner, som Schulstad får fra samme leverandør som Bryghuset Møn og en række andre bryghuse i Europa. Fire måneders udvikling Fra første møde til det endelige brød gik der omkring fire måneder, hvor David Jensin løbende var forbi Henrik Hemmingsen hos Schulstad for at smage på fremskridtet. Ifølge David Jensin, der foruden at brygge øl også er uddannet kok, er brødet det bedste rugbrød, han nogensinde har smagt. Det er det blandt andet på grund af den komplekse smag, som Henrik Hemmingsen har skabt i brødet. ”Det er et flot og meget mørkt rugbrød. Det har syre fra surdejen, sødme fra kirsebærrene, let ristet bitterhed fra de maltede kerner, og så har det en varme fra lakridsen. Men det er ikke et brød, der smager af hverken kirsebær eller lakrids. Det er en samlet smagsoplevelse,” siger Henrik Hemmingsen. Løfter brødkulturen Brødet er Schulstads anden udgave af Det Gode Signaturbrød, der er lavet med en samarbejdspartner. Det første blev udviklet sammen med Restaurant Gilleleje Havn i fjor. Premiumbrødene er et led i Schulstads vision om at forny og forbedre danskernes brødkultur. Det gør de ved at samarbejde med danske pionerer og ildsjæle som David Jensin fra Bryghuset Møn. ”Det har været meget lærerigt og spændende at være med til at udvikle et så smagfuldt brød, som kommer i butikkerne i hele Danmark,” siger David Jensin. For Henrik Hemmingsen, der har været bager hos Schulstad i 19 år, har samarbejdet også været meget givende. ”Med min viden om brød og bagning og Davids viden om øllets smage og råvarer har vi kunnet inspirere hinanden til at komme frem til opskriften på et unikt rugbrød,” siger Henrik Hemmingsen. Schulstads Det Gode Signaturbrød sammen med Bryghuset Møn udrulles i de danske butikker i uge 36. Pressekontakt Bea Maria Holland, Harbinger Public Relations, E: bea.holland@harbinger.dk , T: 21708190. Om Schulstad Kvalitetsbrød har altid været kernen af Schulstads forretning, og passionen for brød er gået i arv, siden det første rugbrød blev bagt af Viggo Schulstad tilbage i 1880. Schulstad er Danmarks største brødleverandør og en del af Lantmännen Unibake. Schulstad har fire bagerier i Danmark og er kendt for mærker som Skovmand, Det Gode og Levebrød.
By Mangler forfatter February 26, 2019
Cateringlandsholdet og BENT BRANDT har et fælles mål om at fremme dansk gastronomi, og derfor fungerer BENT BRANDT ikke bare som Cateringlandsholdets sponsor, men også som en sparringspartner
By Mangler forfatter February 26, 2019
Daniel Guldmann Damgaards hverdag er anderledes end de fleste andres. Han arbejder nemlig som kok på en rig i Nordsøen, og i fritiden træner han på Det Danske Kokkelandshold
By Mangler forfatter February 26, 2019
I maj mødte Det Danske Cateringlandshold de forsvarende svenske verdensmestre i en landskamp, der endte i danskernes favør
By Mangler forfatter February 26, 2019
Kasper Correll Larsen har altid vidst, at han ville være kok, og i dag er han holdkaptajn for Kokkelandsholdets juniorer
More Posts
Share by: