





Det var blandt andet bølgen med New Nordic Food og samarbejdet med Det Danske Kokkelandshold, som for alvor fik sat gang i udviklingen af kokketøj hos Kentaur A/S. Firmaet bevægede sig de efterfølgende år mere væk fra rollen som anonym producent til et kendt brand på det danske marked.
Designet til modige kokke
Går vi bare 10 år tilbage i tiden, var kokkene i langt højere grad gemt væk i køkkenet, og det var sjældent, de bevægede sig rundt blandt gæsterne. Med de senere års fokus på kokken og trenden med de mere åbne køkkener har billedet ændret sig, og det kan mærkes hos Kentaur.
”For bare 10 år siden var designet af kokkejakkerne meget klassisk og traditionelt. Med den nordiske bølge skete der et skred i kokkeverdenen. Kokkene blev ikke kun mere synlige, men også mere ”modige”, når det gjaldt deres tøj, og det satte skub i vores design,” udtaler markedschef for Norden Martin Kjær. Tøjet var ikke længere en biting i køkkenet, men blev et væsentligt element, når scenen skulle sættes, og Kentaur begyndte i højere grad at brande eget navn.
Produktudvikling kræver dialog
For Kentaur spiller produktet en af de væsentligste roller i opbygningen af brandet. For at sikre at produktet bevæger sig i samme retning som brugerne, foregår produktudviklingen altid med udgangspunkt i brugerne, som i dette tilfælde er kokkene, og Kentaurs kunder, vaskerierne.
Samarbejdet med Det Danske Kokkelandshold var den første rigtige åbning til direkte dialog med kokkene, og for Kentaur betød det en langt større indsigt i kokkens arbejdsdag. Det åbnede pludselig dørene for en langt mere brugerdrevet produktudvikling, hvor vægten stadig var på vaskeriegnede og holdbare kvaliteter, men nu med et mere moderne design, som den nordiske kok efterspurgte. ”Den største udfordring for os, når vi snakker produktudvikling, er at forene vores kunders krav med brugernes ønsker. Når det lykkes, har vi den mest gennemtestede og holdbare kvalitet samlet i et nutidigt, moderne casual design,” afslutter Martin Kjær.
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking