





Slagter Lampe er en sønderjysk familievirksomhed, hvor håndværket og respekten for slagterfaget siden 1939 har dannet baggrund for nogle af Danmarks bedste pølser. Steen Lampe driver i dag pølsemageriet i Haderslev, og nøgleordet for virksomheden er kvalitet og kompromisløs faglighed.
”Slagterfaget ligger dybt i os allesammen, og det er for eksempel stadig håndelaget, der afgør, om farsen har den rigtige konsistens. Den viden, vi har opsamlet gennem tre generationer, giver pølserne deres helt unikke smag. Vi holder fast i at røge over bøgeflis og holder nøje øje med spegepølserne under modningsprocessen,” udtaler Steen Lampe, tredje generation i slagterfamilien.
Fra traditionel til trendy
Slagter Lampes sortiment spænder vidt fra traditionelle spegepølser og pålægspølser til grillpølser og brunchpølser. Der eksperimenteres med nye smagsvarianter og nye pølseprodukter. Sidste skud på stammen er en tapasserie, som er inspireret af Sydeuropas tapastradition. Salamierne er lidt mere tørre og er nænsomt hakket for at bevare kødets struktur og den gode smag. Kødet håndsorteres for at sikre det bedste okse- og svinekød til fremstillingen, og salamierne modnes i op til 6 uger. Tapasserien produceres i specielt udvalgte tarme, der sikrer en ensartet tørring af salamierne, som svinder 30 % under modningsprocessen.
”Vi har kræset lidt ekstra for ingredienserne i denne tapasserie, hvor vi bl.a. har brugt hvidløgspuré i stedet for tørrede krydderier i vores hvidløgssalami. Det giver en rigtig god smag. Derudover har vi varianter med fennikel og oliven og den lidt stærkere version med jalapeños,” fortæller Steen Lampe.
”Det er lidt et luksusprodukt. Det blev lanceret sidste sommer og er allerede blevet et stort hit hos vores foodservice-kunder. Tapas har eksisteret i mange år, men vi ved, at der er et stort marked for danskproducerede tapaspølser. Hele serien har seneste vundet guld ved Danske Slagtermestres fagkonkurrence i år,” fortsætter Steen Lampe.
Til tapassortimentet hører også røget mørbrad, ølpølser og spegeskinke.
De originale opskrifter lever stadig
Hos Slagter Lampe kombineres ny viden med gamle traditioner. De holder fast i de originale opskrifter fra Steen Lampes farfars tid, og enkelte produkter produceres stadig efter de gamle metoder. Blandt andet den tørrede skinke, der ligger i saltkar i seks uger, røges over bøgeflis og modnes i to måneder for at få en smagfuld og mør skinke.
Spørger man Steen Lampe, hører der ølpølser til enhver tapasanretning. ”Vores ølpølser har et meget højt kødindhold, og vi har eksperimenteret med egne krydderiblandinger, der giver et ekstra pift og vækker en naturlig tørst,” siger Steen Lampe med et smil.
FAKTABOKS
Slagter Lampe har netop udgivet et nyt produktkatalog til foodservice. Du kan se kataloget på slagterlampe.dk eller få dit eget eksemplar tilsendt ved bestilling på lampe@slagterlampe.dk .
Alle rettigheder forbeholdt | What's Cooking